Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü mesajı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü mesajı

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
“Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin başarısında şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamış şair ve ilim adamlarının da büyük bir katkısı vardır.
Milli mücadeleye katılıp ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Âkif, inancıyla sanatını bir arada tutabilmiş, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir.
Mehmet Akif’e sahip çıkmak kadar, onun fikriyatına da sahip çıkarak rehber edinmek, yaşatmak ve geleceğe taşımak önemlidir. Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve kahramanlık destanımızı dünyaya haykırdığımız, her kıtası milletimizin büyük mücadelesini anlatan İstiklal Marşımızın büyük şairi, vatansever Mehmet Akif Ersoy’u ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle, saygıyla yâd ediyoruz. Vefatının 83. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Önceki Belediye kadrosu kampanyaya tam destek

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum